Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Romeo Nicoară: „PSD a transformat municipiul într-o mlaștină roșie”
Veronica Hodas  - Joi, 16 Octombrie 2014

În cadrul aceleiași conferințe de presă care a avut loc la sediul ACL, președintele Romeo Nicoară a menționat că „ne așteaptă câteva zile fierbinți în această campanie electorală”.

Acesta a explicat că foarte mulți sătmăreni le-au cerut lămuriri în ceea ce privește afișajul bannerelor electorale, de ce ACL nu are afișat nici un banner. Ei bine, iată că astăzi au venit și clarificările referitoare la acest lucru. „Pentru a fi un politician bun, este nevoie să fi serios, să ai competență și să-ți respecți cuvântul dat”.

Președintele Romeo Nicioară a precizat că ACL respectă legea, în timp ce contracandidații de la PSD nu o fac. „Am considerat să nu punem bannere fiindcă aceasta a fost voința consilierilor locali, cei care îi reprezintă pe sătmăreni.”

Pentru că hotărârea de Consiliu Local nu a fost respectată de membrii PSD care au montat bannere în tot orașul, Alianța Creștin Liberală a făcut o contestație la Biroul Electoral Județean care ulterior a fost respinsă. Motivul? În motivația BEJ-ului se aplică principiul ierarhiei actelor normative „o lege este mai presus decât o hotărâre de Consiliu Local. La sfârșitul motivației BEJ-ului scrie că se asigură echilibrul și imparțialitatea în reprezentarea partidelor politice în campania electorală prin această metodă de panotaj”.

Astfel, după ce a fost respinsă contestația, ACL a făcut o cerere către Primărie pentru a primi autorizare pentru montarea bannerelor. „Noi am lucrat în spiritul legii, competitorilor noștri electorali nu le pasă de ceea ce votează oamenii, nu le pasă de lege, au transformat municipiul nostru frumos într-o mlaștină roșie”, a menționat Romeo Nicoară.

Romeo Nicoară a subliniat că „suntem în fața dovezilor că politicienii din PSD nu sunt serioși nu nu-și respectă cuvântul dat și nici legea în Satu Mare. Acest lucru se va termina pe 16 noiembrie când îl vom aveam pe Klaus ca președinte”.

Nicoară a transmis publicului sătmărean că ACL va continua să facă o campanie cu seriozitate, decență și cu adresabilitate directă oamenilor din municipiul și județul Satu Mare.

1108 vizite
Distribuie pe